Vastuullista tuotantoa

Sampsukan vaatteiden tuotantoa ohjaavat ekologiset ja eettiset arvot. Meille vastuullisuus tarkoittaa ympäristöystävällisten materiaalien lisäksi koko tuotteen elinkaarta.

Materiaalit tulevat EU:n alueelta, Sampsukan omat kuosit valmistetaan ja painatetaan Saksassa. Sampsukan omilla kuoseilla on aina GOTS-sertifikaatti takaamassa luonnonmukaista tekstiilituotantoa, mutta lisäksi kankaan valmistuksessa noudatetaan Kansainvälisen työjärjestön vaatimuksia. ILOn vaatimusten mukaan työntekijöillä on turvalliset työskentelyolosuhteet, oikeus työterveyshuoltoon ja palkat lakien mukaisia. Lapsityövoiman käyttö on kiellettyä. Materiaaleja valmistavan tehtaan ja meidän ompelimon välillä pyritään aina mahdollisimman lyhyisiin välimatkoihin. Suosimme digiprinttiä omissa kuoseissamme, joka on kankaanpainannassa ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Trikoot sisältävät puuvillan lisäksi hieman elastaania, jotta vaatteisiin saadaan joustavuutta ja pidempää käyttöikää.

 

Vastuullista tuotantoa
Ompelimosta verkkokauppaan

Ompelimosta verkkokauppaan

Vaatteiden leikkuu ja ompelu tapahtuu kolmessa ompelimossa: Kauhavalla, Lahdessa ja Nastolassa. Nastolan ompelimon yhteydessä on myös pieni myymälä, joten asiakkaatkin pääsevät tutustumaan tuotantotiloihin.

Ompelimoista vaatteet lähetetään suoraan Joensuun myymälään ja verkkokauppaan myyntiin. Ja verkkokaupan tilaukset toki pakkaamme kirjekuoriin tai ekologisiin, ruskeasta voimapaperista valmistettuihin postituspusseihin. Näillä postituspusseilla on Viherapila-ympäristötunnus, PEFC-metsäsertifikaatti sekä FSC-metsäsertifikaatti.

Oikeat materiaalivalinnat ja laadukas valmistus luo tuotteille mahdollisimman pitkän käyttöiän!

Vinkit - näin vaikutat vaatteiden käyttöikään:

 

  • Poista tahrat välittömästi ilman liottamista.
  • Pese vaate nurinpäin käännettynä, suojelet vaatteen näkyvää pintaa.
  • Älä käytä huuhteluaineita, ne heikentävät elastaanin joustoa.
  • Suosittelemme narukuivausta, näin vältät turhan kutistumisen ja säästät energiaa.
  • Merinovillavaatteille usein pelkkä tuuletus riittää!
Vinkit - näin vaikutat vaatteiden käyttöikään: